Poziție: Avocat colaborator
Educație: Masterat Instituții de drept privat (2013, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca); Diplôme de Droit Comparé (premier cycle, 2012, Faculté Internationale de Droit Comparé, Université Robert Schumann, Strasbourg); Licență în drept (2011, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca)
Barou: Baroul București (2012)
Arii de practică: Drept civil, Dreptul insolvenței, Dreptul muncii, Asigurări, Societăți și litigii societare, Drept imobiliar și garanții imobiliare
E-mail: xenia.burghelea@costas-negru.ro
Telefon: 0751.072474

Xenia Burghelea este avocat colaborator în cadrul societății și avocat pledant. Cu o vechime de 8 ani în Baroul București, profesează cu precădere în materia dreptului civil (inclusiv în zona dreptului comercial și procedura insolvenței), dar și în materia dreptului muncii, asigurări, societăți și litigii societare. Expertiza în domeniul dreptului muncii a fost definită inclusiv ca urmare a activității de coordonator de seminar la disciplina Dreptul muncii (anul III, nivel licență) în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept (2013 – 2016). Profilul de avocat pledant și abordările de strategie în litigiile comerciale sunt puternic influențate de cariera în dezbateri academice (de peste 15 ani, cu rezultate la competiții inter universitare naționale și internaționale), carieră încheiată odată cu câștigarea Turneului Campionilor în Dezbateri, ediția a VI-a, București, 4-6 noiembrie 2017 (sub egida Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică). Xenia Burghelea coordonează practica societății în materiile Dreptul muncii și Drept civil. Recuperări creanțe.