Poziție: Avocat colaborator
Educație: Înrolată la programul de Masterat International and Comparative Business Law (2018, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca); Licență în drept (2018, Facultatea de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca); Mobilitate Erasmus (2017, Universitatea din Utrecht, Olanda)
Barou: Baroul Arad (2018)
Arii de practică: Drept fiscal. Litigii fiscale, Drept european. Litigii fonduri europene, Drept administrativ general
E-mail: alexandra.tomuta@costas-negru.ro
Telefon: 0747.162046
Publicații recente: A. Tomuța, Proiectul Codului Contribuabilului European – Cenușăreasa fiscalității europene (Tax Magazine nr. 12/2017), A. Tomuța, Regimul fiscal al principalelor plăți efectuate în cadrul contractului de franciză (Tax Magazine nr. 10/2017), A. Tomuța, Corporate Social Responsibility policy development (Lawyr.it, Vol. 5, Ed. 1, 2017)

Alexandra Tomuța a efectuat un stagiu de practică în cadrul societății civile de avocați Costaș, Negru & Asociații în timpul facultății, fapt ce a determinat-o ca după absolvirea studiilor și promovarea examenului de admitere în barou să opteze spre o carieră de avocat. Este în prezent avocat în cadrul Baroului Arad și avocat colaborator al Societății Civile de Avocați Costaș, Negru & Asociații. Își continuă studiile în cadrul programului de masterat Dreptul internațional și comparat al afacerilor (în limba engleză) la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai și perseverează totodată în activitatea de cercetare în domeniul dreptului fiscal. În timpul facultății Alexandra a îmbinat activitățile academice, cu cele de cercetare, dar și cu practica în cadrul societăților de avocatură, fiind dedicată acestei profesii. A avut oportunitatea de a beneficia de o mobilitate Erasmus în cadrul Universității Utrecht din Olanda, clasată în top 50 la nivel mondial, unde și-a dezvoltat cu precădere abilitățile de cercetare, inclusiv în domeniul dreptului fiscal internațional. În cadrul societății, gestionează dosare din domeniile Drept fiscal. Litigii fiscale, Drept european. Litigii fonduri europene și Drept administrativ general.