Poziție: Avocat colaborator
Educație: Master Drept Internațional și Comparat al Afacerilor (engleză, 2016); Licență în drept, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2015)
Barou: Baroul Cluj (2019)
Arii de practică: Dreptul societăților, Drept civil, Drept administrativ, Protecția europeană a drepturilor omului, Drept privat european, Drept imobiliar, Garanții imobiliare
E-mail: ioana.sanpetrean@costas-negru.ro; ioana.sanpetrean@avocat-ionita.ro
Telefon: 0753.896448

Maria-Ioana Sânpetrean s-a orientat încă din timpul studiilor de licență în direcția unei cariere în avocatură. Stagiul de practică profesională efectuat în cadrul Ioniță Bogdan – Cabinet de Avocat și al Costaș, Negru & Asociații a avut un ecou puternic în acest sens. Mai mult, participarea la numeroase concursuri de procese simulate, regionale și naționale, pe Drepturile Omului, Drept Constituțional, Drept Administrativ, Drept Fiscal la care a obținut premii și distincția pentru ,,Cel mai bun pledant”, au contribuit la perfecționarea abilităților de cercetare și a calităților oratorice. Și-a cultivat pasiunea pentru Drept Internațional Privat, obținând un atestat la Școala de vară pe Drept Internațional Privat, din cadrul Facultății de Drept a Universității Salzburg, Austria (2013) și un certificat de absolvire a Școlii de Vară pe Drept Continental din cadrul Universității Paris II Pantheon-Assas (2014). Studiile universitare de Licență le-a finalizat în aria de cercetare a Dreptului Constituțional și a Drepturilor Omului prin lucrarea intitulată: ,,Libertatea de exprimare în viziunea Consiliului Național al Audiovizualului”. Pe parcursul studiilor universitare de Master finalizate cu lucrarea de dizertație intitulată: ,,Clauza atributivă de competență și Convenția de alegere a legii aplicabile în contractele electronice internaționale” (,,Choice of Court and Choice of Law clauses in international electronic contracts”), a explorat aria Dreptului Internațional Privat și a Dreptului Afacerilor. Întregul exercițiu profesional din timpul studiilor a avut ca finalitate intrarea în Baroul Cluj. Maria-Ioana Sânpetrean este specializată în arii precum: Dreptul societăților, Drept civil, Drept administrativ, Protecția europeană a drepturilor omului, Drept privat european, Drept imobiliar și Garanții imobiliare.