Poziție: Avocat colaborator
Educație: Diplome supérieure en droit comparé (2009, Faculté Internationale de Droit Comparé, Université Robert Schumann, Strasbourg); Masterat Instituții și reglementări comunitare (2009, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca); Licență în drept (2008, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca)
Barou: Baroul Cluj (2009)
Arii de practică: Drept fiscal. Litigii fiscale, Achiziții publice. Finanțări publice. Concesiuni. Servicii publice, Drept civil general, Energie și dreptul mediului
E-mail: roxana.stuparu@costas-negru.ro
Telefon: 0744.194335
Afilieri profesionale: Asociația Internațională de Drept Comparat; International Fiscal Association (Filiala România)

Roxana Elena Stuparu își desfășoară activitatea de 10 ani în Baroul Cluj, având competențe ca avocat pledant și o experiență vastă în materie de consultanță juridică pentru afaceri. În carieră, domeniile de activitate care au preocupat-o cu precădere au fost dreptul administrativ, dreptul fiscal și dreptul comercial (litigii privitoare la profesioniști, inclusiv în materia pieței de capital). În portofoliul profesional sunt incluse reprezentarea cu succes în cauze diverse ca spectru de cunoștințe (acțiuni anulare acte administrative nelegale, despăgubiri, acțiuni inactivare clauze leonine din contracte de asociere în participațiune, acțiuni anulare hotărâri AGA, daune recuperate prin promovarea unor acțiuni sui generis ca urmare a neîndeplinirii de către unii acționari majoritari a obligației de a derula oferta publică de preluare a unei societăți comerciale tranzacționate pe piața de capital) sau asistarea societăților listate pe Bursa de Valori București în proceduri de majorare de capital. În domeniul fiscal a fost preocupată atât de litigii care impun o analiză a dosarului prețurilor de transfer, cât și situații în care s-a pretins în mod nelegal existența unei fraude de tip carusel (TVA). Roxana Stuparu a activat și în domeniul universitar, având calitatea de colaborator al Departamentului de drept public al Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (disciplina Drept constituțional, 2009).