Asigurări

Un alt domeniu de specializare în care avocații Costaș, Negru & Asociații își oferă serviciile de asistență, consultanță și reprezentare juridică este în materia asigurărilor. Aceste servicii includ (fără ca enumerarea să fie limitativă):

  • Asistență și reprezentare juridică în procedurile pre-litigioase în relația cu societățile de asigurări (ex. cereri pentru plata despăgubirilor datorate în temeiul contractelor de asigurare de orice tip, constituire dosare de daună, negociere despăgubiri). Sub acest aspect, societatea are experiență inclusiv în litigiile complexe vizând probleme de asigurări cu elemente de extraneitate (ex. despăgubiri datorate în temeiul unor polițe RCA în cazul morții sau vătămării corporale a unor persoane).
  • Asistență și reprezentare juridică în procedurile litigioase pentru asigurări de bunuri;
  • Asistență și reprezentare juridică în procedurile litigioase pentru asigurări de persoane;
  • Asistență și reprezentare juridică în procedurile litigioase pentru asigurări de răspundere civilă. Societatea civilă de avocați Costaș, Negru & Asociații a dezvoltat în timp o bogată practică în litigii privitoare la despăgubirile datorate în temeiul unor polițe RCA, a unor polițe de asigurare pentru răspundere profesională sau a unor polițe de asigurare în cazul practicării sporturilor extreme (ex. despăgubiri pentru serviciile medicale, intervențiile chirurgicale și cheltuielile adiacente necesare ca urmare a unui accident suferit în sezonul de schi în străinătate, în cazul unui client care deținea o asigurare pentru practicarea sporturilor extreme).
  • Asistență și reprezentare juridică în litigiile penale asociate cu existența unei polițe de asigurare (cu precădere în materia accidentelor auto soldate cu moartea sau rănirea gravă a unor persoane).