Costaș, Negru & Asociații a acordat asistență pentru restructurarea grupului E. Van Wijk în România și Republica Moldova

Societatea civilă de avocați Costaș, Negru & Asociații a finalizat recent un proiect în cadrul căruia a acordat asistență juridică pentru restructurarea grupului E. van Wijk în România și Republica Moldova, dezvoltându-și astfel practica în domeniul societar (restructurări, achiziții și fuziuni).

Compania E. van Wijk a fost fondată în 1949 de Ewout van Wijk senior și s-a dezvoltat mai întâi în Olanda (la Giessen), iar după 1990 s-a extins spre est, în România (Cluj-Napoca), Polonia (Rzeszow), Ucraina (Lvov) și Republica Moldova (Chișinău). Întreaga activitate a grupului se desfășoară în spiritul moto-ului companiei: E. van Wijk. As Promised.

În prezent, ca urmare a restructurării finalizate, structura E. van Wijk Group este bivalentă, respectiv:

  • Logistică: servicii de transport, depozitare și forwarding prin intermediul unei flote de peste 335 camioane și a mai mult de 600 de angajați, prestate de societățile E. van Wijk Logistics BV, Sintra Hazeldonk BV, Himex Logistics BV (Țările de Jos), Logistic E. van Wijk SRL, Europa Expediție SRL (România), E. van Wijk & Moya Logistic LLC (Ucraina) și E. van Wijk Logistics Poland Sp. ZOO (Polonia).
  • Automotive: importator și dealer exclusiv DAF, partener servicii pentru Isuzu, Tatra Phoenix, VDL Bus & Coach, cu mai mult de 750 de angajați ai unor societăți din România, Ucraina și Republica Moldova.

Societatea Logistic E. van Wijk SRL a devenit în prezent principalul pivot al activității E. van Wijk Group în România, în timp ce societatea EVW Holding SRL a fost preluată de unul dintre foștii acționari ai societății și își va continua activitatea în mod independent.

În cadrul unor tranzacții complexe, care au fost inițiate în 2018 și s-au finalizat în 2019, avocații societății au gestionat din perspectiva de avocați ai tranzacției întreaga procedură de construcție și negociere a unui Framework Agreement, implementarea transferurilor de active și a transferurilor de părți sociale din foaia de parcurs agreată de actorii tranzacției și îndeplinirea formalităților la Registrul Comerțului. Serviciile juridice prestate de avocații Costaș, Negru & Asociații au acoperit o paletă largă de probleme, incluzând alegerea soluțiilor fiscale optime, evaluarea și securizarea unor tranzacții imobiliare, evaluarea și gestiunea riscurilor asociate operațiunilor de transfer, gestiunea provocărilor inerente unor tranzacții transfrontaliere.

Asistența și reprezentarea juridică în acest proiect a fost asigurată de o echipă formată din av. dr. Cosmin Flavius Costaș, av. Bogdan Ioniță și av. Adrian Docoli.

Lasa un comentariu

Please enter your name.
Please enter comment.