Costaș, Negru & Asociații a asistat SMEDIX în procesul de achiziție de către PERFICIENT

Costaș, Negru & Asociații a asistat grupul SMEDIX, specializat în healthcare software engineering, în cadrul procesului de achiziție de către gigantul american PERFICIENT, o tranzacție anunțată public la finalul lunii octombrie 2023.

SMEDIX este o companie americană cu sediul în San Diego (California) și cu operațiune offshore localizate în Cluj-Napoca. În cadrul sucursalei din Cluj-Napoca a societății SMEDIX lucrează mai mult de 150 de angajați.

Printre serviciile pe care le furnizează SMEDIX unor clienți globali se numără: servicii de dezvoltare, verificare și validare software; servicii de bioinformatică; servicii de diagnosticare la distanță; servicii de dezvoltare produse software medicale personalizate; servicii software pentru aplicații pentru dispozitive medicale; servicii de stocare și acces la date medicale; servicii de soluții mobile de sănătate; servicii genomice comparative; servicii de dezvoltare a conductelor bioinformatice, analize genomice și servicii de vizualizare a datelor; servicii de management al operațiunilor de asistență medicală și multe altele.

În ultimul an fiscal, SMEDIX a avut venituri de aproximativ 12 milioane de dolari.

De cealaltă parte, PERFICIENT este un jucător global pe piața de consultanță digitală cu sediul în St. Louis (Missouri), cu acțiunile tranzacționate pe piața Nasdaq Global Select Market și parte a indexurilor bursiere Russell 2000 și S&P SmallCap 600. Compania are un număr de aproximativ 7.500 de angajați și a raportat în 2022 venituri de 905 milioane de dolari.

Conform informațiilor publice disponibile, procesul de achiziție se va finaliza în ianuarie 2024. La finalul acestuia, toți cei 175 de angajați ai SMEDIX, în mare parte provenind din Sucursala Cluj-Napoca a companiei, se vor alătura PERFICIENT. Această achiziție, extrem de importantă pe piața IT, va extinde prezența PERFICIENT în Europa și va oferi acestui grup posibilitatea de a furniza servicii în aria healthcare software engineering atât pentru piața din Statele Unite ale Americii, cât și pentru cea din Europa.

Procedura complexă de achiziție a presupus inclusiv derularea unui proces de autorizare a investiției străine directe în România, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2019/452 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investițiilor străine directe în Uniune, respectiv cu O.U.G. nr. 46/2022.

Echipa Costaș, Negru & Asociații, coordonată de asociatul coordonator – dr. Cosmin Flavius Costaș, a făcut parte dintr-un grup de avocați și consultanți SMEDIX care a inclus divizia din California a firmei de avocați Curtis, Mallet-Prevost, Colt & Mosle LLP și divizia din New York a băncii de investiții focusate pe tehnologie IA Global Capital. Finalizarea cu succes a tranzacției reprezintă un punct important în consolidarea serviciilor juridice oferite în cadrul ariilor de practică Fuziuni, Achiziții și Restructurări, respectiv Servicii IT.

Toate detaliile privind ariile de practică în care poate oferi consultanță, asistență și reprezentare juridică societatea civilă de avocați Costaș, Negru & Asociații se găsesc pe pagina web a societății, la adresa https://www.costas-negru.ro.

Lasa un comentariu

Please enter your name.
Please enter comment.