Daunele morale: o carte nouă și o nouă perspectivă asupra jurisprudenței

La început de 2023, echipa Costaș, Negru & Asociații are plăcerea să salute o apariție editorială de excepție, sub semnătura unuia dintre membrii echipei noastre: Bogdan Ioniță, Daunele morale în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, Ed. Universul Juridic, București, 2022.

În urma finalizării cu success a unui program de studii doctorale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2020), teza de doctorat a văzut la finalul anului 2022 lumina tiparului și propune o temă incitantă: daunele morale în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Astfel, în condițiile în care legiuitorul român nu s-a preocupat de problema cuantificării daunelor morale cuvenite victimelor accidentelor de circulație, Bogdan Ioniță și-a asumat sarcina de a structura jurisprudența relevantă din România pentru un deceniu. A reieșit o lucrare care îmbină principiile teoretice cu un studiu practic deosebit de valoros și de util în special pentru avocați. În căutarea unor repere, lucrarea prezintă și jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului și Curții de Justiție a Uniunii Europene, dar și modalitatea de stabilire a daunelor morale în câteva state europene (Marea Britanie, Germania, Italia, Spania sau Franța).

Bogdan Ioniță este avocat în Baroul Arad și face parte din echipa Costaș, Negru & Asociații din anul 2013, într-o colaborare bazată pe Best Friends Team Concept.

Lucrarea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Universul Juridic.

Costaș, Negru & Asociații este o societate civilă de avocați cu birouri în Cluj-Napoca, București și Arad, care oferă asistență, reprezentare juridică și consultanță în mai multe arii de practică prin intermediul unei echipe compuse din 16 avocați și consultanți. Detaliile privind serviciile juridice și componența echipei pot fi găsite pe pagina web https://www.costas-negru.ro. Toate drepturile pentru materialele publicate pe pagina web a societății și prin intermediul rețelelor sociale aparțin Costaș, Negru & Asociații, reproducerea acestora fiind permisă doar în scop de informare și cu citarea corectă și completă a sursei.

Lasa un comentariu

Please enter your name.
Please enter comment.