Dreptul turismului

Deși dreptul turismului (denumit uneori dreptul turismului și ospitalității) este un nou-venit în domeniul dreptului, echipa noastră este obișnuită să gestioneze asemenea provocări noi.

În practica noastră, pe de-o parte, oferim servicii juridice pentru industria turismului. Aeroporturile, hotelurile, restaurantele, transportatorii aerieni sau agențiile de turism au cu toții nevoie de asistență juridică atunci când vine vorba de contractele și de obligațiile lor.

Puțini avocați știu că există multă legislație în vigoare în interiorul Pieței Comune a Uniunii Europene, mergând de la reglementări privind pachetele de călătorie și aranjamentele de călătorie conexe și până la regimul special de TVA pentru agenții de turism sau de la drepturile pasagerilor la drepturile pacienților care solicită asistență medicală transfrontalieră. Deși evaluarea noastră juridică implică cunoștințe din mai multe domenii ale dreptului, vorbim despre un serviciu de înaltă specializare pe care avocații noștri sunt în măsură să îl furnizeze.

Pe de altă parte, Costaș, Negru & Asociații este de asemenea în măsură să ofere asistență în litigii atât pentru industrie, cât și pentru consumatori. În ultimii 10 ani am construit o practică solidă privind drepturile pasagerilor și despăgubirile fondate pe Regulamentul (UE) nr. 261/2004. Experiența noastră în litigii este demonstrată de afacerile câștigate în contradictoriu cu majoritatea companiilor aviatice cu activitate în România (Wizz Air, Blue Air, Alitalia, Tarom, Austrian Airlines, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa), inclusiv în litigii colective.